Verkkokaupan perustaminen - Kuinka onnistua 2024

Nykyajan työkaluilla saat ammattimaisen verkkokaupan käyttöön minuuteissa. Onnistu verkkokaupan perustamisessa ja aloita myynti verkossa jo tänään. 

verkkokaupan-perustaminen-valmisteemat

Verkkokaupan perustaminen: Huomioi nämä 3 asiaa ennen aloittamista

Modernin verkkokaupan perustaminen on suhteellisen helppoa valmiin verkkokauppapalvelun avulla. Lähtökohtaisesti palvelut sisältävät kaiken mitä tarvitset ja pelkkä aloittaminen riittää. Huomioi kuitenkin nämä asiat.

1. Valitse sopiva ja helposti perustettava verkkokauppa-alusta, jota osaat käyttää

Helppokäyttöinen ja nykyajan vaatimuksiin soveltuva verkkokauppa-alusta on varma valinta uudelle kauppiaalle. Helppouden ansiosta et tarvitse kursseja tai muuta koulutusta saadaksesi kaupan toimimaan.

 • Helppous - osaat käyttää ja hallinnoidan kauppaa
 • Ominaisuudet - riittävät ominaisuudet ja kasvuvaraa
 • Alusta - valitse valmiiksi ylläpidetty alusta
Aloitat perustamisen vaikka heti.

Kehittynyt automaatio hoitaa verkkokaupan sinulle käyttökuntoon muutamassa minuutissa. Vain aloittaminen riittää. Kokeile tästä Finqu-verkkokauppaa maksutta.

verkkokaupan-perustaminen-verkkokauppa-alusta-ominaisuudet

2. Valitse verkkokauppaan kaikki tarvittavat maksutavat, älä vain muutamia

Maksutapoja on monenlaisia ja aktivoi niitä mieluummin enemmän kuin vähemmän. Asiakkaat arvostavat oman maksutavan löytymistä verkkokaupan kassalta. Kassalta on hyvä löytyä vähintään seuraavat maksutavat:

 • Verkkopankit - kaikki kotimaiset verkkopankit
 • Korttimaksut - debit ja kredit maksukortit
 • Lasku - Lasku ja erämaksu

Suosittelemme maksuliikenteen hoitajaksi Klarna Checkout -maksupalvelua, jonka kautta voit käyttää kaikkia tarvittavia maksutapoja helposti ja yhdellä sopimuksella.

kco-fi-paymentinfo

3. Toteuta laadukas ja brändisi mukainen ulkoasu verkkokaupalle - valitse valmisteema 

Asiantuntevasti suunniteltujen valmisteemojen avulla brändisi mukaisen ulkoasun toteutus on kaikista nopeinta tehdä. Parhaimmillaan valmiit teemat sopivat jo sellaisenaan käyttöön ja laajojakin muokkauksia pystyy tekemään vaivattomasti itse. 

Kiinnitä huomiota näihin asioihin teeman valinnassa
 • Muokattavuus - helppo värien, fonttien ja sivupohjien muokkaus
 • Responsiivinen - ulkoasut mukautuvat automaattisesti eri laitteille
 • Toiminnot - valitse teema toimintojen perusteella, älä värien. Värit on helppo vaihtaa, mutta toimintoja vaikea lisätä.
verkkokaupan-perustaminen

Verkkokaupan tuotteet: Myy yrityksesi tuotteita verkossa

Yrityksesi verkkokaupan kautta voit myydä monenlaisia tuotteita, kunhan ne ovat laillista myytäväksi ja toimitettavissa ostajille. 

Mitä tuotteita verkkokaupalla voi myydä?

 • Vaatteet ja asusteet: Verkkokaupat voivat myydä muun muassa paitoja, housuja, kenkiä, koruja, aurinkolaseja ja laukkuja.
 • Elektroniikka: Tietokoneet, älypuhelimet, televisiot ja muut elektroniset laitteet ovat yleisiä verkkokaupan tuotteita.
 • Koti ja puutarha: Myytävät tuotteet voivat olla sisustusesineitä, huonekaluja, kodinkoneita, keittiövälineitä, puutarhakalusteita tai vastaavia.
 • Ruoka ja juoma: Verkkokaupat voivat myydä esimerkiksi kahvia, teetä, viiniä, olutta, leipää, suklaata, makeisia ja muita herkkuja.
 • Kirjat, musiikki ja elokuvat: Verkkokaupat voivat myydä painettuja kirjoja, e-kirjoja, äänikirjoja ja muita viihdetuotteita.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä verkkokaupan myytävistä tuotteista, sillä verkkokaupat voivat myydä lähes mitä tahansa. 

tuotehallinta-tunnisteet

Myy mitä vain Finqu-verkkokaupalla

Fyysisten tuotteiden lisäksi myytäviksi kelpaavat digitaaliset tuotteet, lahjakortit ja erilaiset palvelut sekä tapahtumat. Myy mitä vain tuotteita vaivattomasti Finqu-verkkokaupalla.

Yhdistele erilaisia tuotteita ja saa yrityksesi koko tuotevalikoimasi kätevästi myyntiin. Tehokas tuotehallinta tekee tuotteiden ja varastojen ylläpitämisen uskomattoman helpoksi.

Verkkokaupan hinta: Perusta ilmaiseksi tai pienellä budjetilla

Verkkokaupan perustamisen hinta riippuu siitä, teetkö itse vai palkkaatko ulkopuolista apua perustamaan verkkokaupan puolestasi.

Tee-se-itse: Perusta ilmaiseksi

Perustamalla verkkokaupan itse, sinun ei tarvitse maksaa ulkopuolisille tekijöille. Tee-se-itse palveluna verkkokaupan perustamisen hinta 0€.

 • Lisää omat tiedot ja asetukset
 • Valitse ja brändää ulkoasu
 • Lisää tuoteryhmät ja tuotteet
 • Aktivoi maksu- ja toimitustavat
 • Lisää maksu-, toimitus- ja muut ehdot

Aloita perustaminen

Helppokäyttöisen Finqu-verkkokaupan avulla onnistuu myös ensikertalaiselta. Aloita perustaminen tästä ja saat verkkokaupan heti käyttöön.

tuotehallinta-mobiili-tuotevalinnat

Tilaa ammattilaisilta: Perusta verkkokauppa 1295€ budjetilla

Kaikista helpoin tapa perustaa oma verkkokauppa on tilata se valmiiksi tehtynä ammattilaisten kautta. Ammattilaisten käyttämisen ei tarvitse maksaa tuhansia euroja. Pääset liikkeelle jo hyvin pienellä budjetilla.

Tilaa valmis verkkokauppa

Palvelu soveltuu parhaiten yrityksille, jotka ovat avaamassa ensimmäistä verkkokauppaa ja niille, jotka haluavat päästä mahdollisimman jouheasti liikkeelle. Lisäät vain tuotteet ja käynnistät myynnin verkossa. Kysy lisää.

Palvelun hinta alkaen 1295 € (+alv).

maksuliikenne-yhden-sivun-kassa

Kuukausihinta: alkaen 99€/kk

Perustamisen jälkeen Finqu-verkkokaupan hinta on alkaen 99€ / kuukausi (+alv). Edullisin taso sisältää lähes kaikki ominaisuudet. Tutustu hinnastossa eri laajuisiin palvelupaketteihin.

Vaatimusten ja myynnin kasvaessa tasoa on helppo päivittää ylöspäin ja siten saada lisää ominaisuuksia myynnin kiihdyttämiseksi entisestään.

markkinointi-viestit-uusi-tilaus-screen2

Perusta verkkokauppa - Näin onnistut (8 askeleen opas)

Menestyvän verkkokaupan perustaminen lähtee aina hyvästä suunnitelmasta. Tässä sinulle 8 askeleen opas verkkokaupan perustamiseen, millä pääset alkuun ja viet verkkokauppaliiketoiminnan kohti menestystä.

verkkokaupan-perustaminen-laadi-suunnitelma

1. Laadi ensin suunnitelma

Ennen verkkokaupan perustamista sinun on laadittava suunnitelma. Suunnitelma määrittelee vähintään seuraavat asiat:

 1. verkkokaupan tavoitteet
 2. kohderyhmät
 3. tuotevalikoima
 4. hinnoittelu- ja markkinointistrategia
 5. talous- ja budjettisuunnitelman
 6. verkkokaupan nimi ja brändi
 7. liiketoiminnan ilmoitukset ja luvat

Hyvän suunnitelman tekeminen kannattaa, koska se tuo mielenrauhaa verkkokaupan perustamisvaiheeseen ja auttaa pääsemään nopeammin alkuun myynnin kanssa.

 

verkkokaupan-perustaminen-valitse-verkkokauppa-alusta

2. Valitse verkkokauppa-alusta

Valitse parhaiten tarpeitasi vastaava verkkokauppa-alusta. Valintaan vaikuttavat muun muassa:

 • tuotevalikoiman laajuus
 • ulkoasun muokattavuus
 • saatavilla olevat maksutavat ja toimitustavat
 • varastonhallinnan toimivuus
 • valmiit integraatiot muihin järjestelmiin

Verkkokauppa-alustaksi on valittavissa monia ulkomaisia vaihtoehtoja, mutta kannattaa mieluummin valita paikallinen alusta, kuten Finqu-verkkokauppa, josta saat apua suomeksi ja joka soveltuu kaikista parhaiten kotimaiseen kaupankäyntiin.

 

verkkokaupan-perustaminen-lisaa-tuotteet-hinnoittele

3. Lisää tuotteet ja hinnoittele

Valitse tuotteesi huolellisesti ja määritä oikea hinta. Tutki kilpailijoitasi ja selvitä markkinoiden hintataso.

 • Älä myy tuotteita liian halvalla, koska tämä voi vähentää niiden arvoa asiakkaiden silmissä.
 • Älä myöskään hinnoittele liian kalliisti, koska verkossa on hyvin helppoa vertailla eri kauppojen hintoja.

Vinkki: Pyri löytämään hinnoitteluetua esimerkiksi loistavasta asiakaspalvelusta, jonka avulla voit pyytää korkeampaa hintaa muihin toimijoihin verrattuna.

 

verkkokaupan-perustaminen-aktivoi-verkkokauppaan-maksujarjestelma

4. Aktivoi verkkokauppaan maksujärjestelmä

Suosittelemme helppokäyttöistä maksujärjestelmää, joka tukee useita maksutapoja. Tarjoa Klarna Checkout maksupalvelun kautta turvallinen ja nopea maksuvaihtoehto asiakkaan oman verkkopankin, korttimaksujen tai laskulla maksamisen kautta.

Vaihtoehtoisesti mm. Paytrail ja VismaPay ovat suosittuja maksujärjestelmiä kotimaisessa verkkokaupassa.

 

verkkokaupan-perustaminen-toimitus-varastonhallinta

5. Huolehdi verkkokaupan toimitus- ja varastonhallinnasta

Varmista, että toimitukset ovat nopeita, luotettavia ja hoituvat asiakkaan haluamaan paikkaan. Suunnittele verkkokaupan toimitus- ja palautusehdot huolellisesti. Estä varaston yli myynti ja hallitse varastoa sekä tilauksia tehokkaasti.

Vinkki: Käytä Postin, Matkahuollon ja muiden yhtiöiden kuljetuspalveluja samaan aikaan ja anna asiakkaan valita mieluisin vaihtoehto.

 

verkkokaupan-perustaminen-markkinoi-verkkokauppaa

6. Markkinoi verkkokauppaa

Edistä aktiivisesti verkkokaupan näkyvyyttä markkinoimalla kaikissa mahdollisissa kanavissa. Käytä sosiaalista mediaa, hakukonemarkkinointia, sähköpostimarkkinointia ja aktivoi asiakkaat suosittelemaan kauppaasi. Seuraa markkinoinnin tuloksia ja käytä markkinointibudjettiasi viisaasti.

Vinkki: Varmista, että jokainen markkinointiin sijoitettu euro tuo summan 5-20 kertaisesti takaisin myyntinä.

 

verkkokaupan-perustaminen-muista-verkkokaupan-asiakaspalvelu

7. Muista verkkokaupan asiakaspalvelu

Tarjoa järisyttävän hyvää asiakaspalvelua. Varmista, että asiakkaat saavat nopeasti vastauksen kysymyksiinsä ja mahdolliset palautukset sekä reklamaatiot käsitellään asianmukaisesti. Loistavalla asiakaspalvelulla saat asiakkaat suosittelemaan verkkokauppasi kavereille.

Vinkki: Verkossa ja sosiaalisessa mediassa suosittelut ovat kaikista edullisin ja tehokkain markkinoinnin muoto.

 

verkkokaupan-perustaminen-seuraa-analysoi-kehita-verkkokauppaa

8. Seuraa, analysoi ja kehitä omaa verkkokauppaasi

Seuraa verkkokauppasi kehitystä ja analysoi tietoja. Käytä Googlen, Metan ja muiden isojen alustojen analytiikkatyökaluja verkkokaupan markkinoinnin mittaamisessa. Analytiikan avulla voit kehittää verkkokauppaasi ja optimoida markkinointikampanjoitasi jatkuvasti paremmiksi.

Vinkki: Kaikenlaisen analytiikan seuraaminen on yksi tärkeimmistä asioista, kun haluat menestyä verkkokauppiaana.

Kiitos, kun luit!

Toivottavasti tämä opas auttaa sinua saamaan oman menestyvän verkkokaupan. Muista, että vaikka verkkokaupan menestys vaatii paljon työtä ja vaivaa, aloittaminen on helppoa ja edullista.

Kysy meiltä lisää verkkokaupan perustamisesta tai lähde jo tänään kokeilemaan miltä verkkokauppiaan elämä tuntuu.

verkkokaupan-perustaminen-kysy-asiantuntijalta

Kysymyksiä ja vastauksia

Voiko verkkokaupan perustaa ilmaiseksi?

Kyllä voi kts. ylempää. Verkkokaupan perustaminen onnistuu täysin ilmaiseksi (0€) tekemällä sen itse. Finqu-palvelussa perustat oman verkkokaupan ilmaiseksi ja kokeilet palvelua ilman sitoumuksia ja maksuja 14 päivän ajan. Kokeilun jälkeen voit päättää jatkatko verkkokaupan pitämistä.

Mitä lupia verkkokaupan perustaminen vaatii?

Verkkokaupan perustaminen ei sinänsä edellytä lupia. On kuitenkin tärkeää huomioida, että verkkokaupan lupavaatimukset voivat vaihdella erilaisten tuotteiden ja palveluiden välillä. Kaikki riippuu siitä mitä olet myymässä. Suosittelemme tarkistamaan lupavaatimukset viranomaisilta ja huolehtimaan vaadittavista luvista ja ilmoituksista ennen verkkokaupan perustamista.

Tarvitsenko perustamiseen yrityksen tai y-tunnuksen?

Et välttämättä tarvitse, mutta se voi helpottaa perustamista. Esimerkiksi maksupalveluntarjoajat vaativat aina rekisteröidyn yrityksen, jonka nimissä maksuratkaisu voidaan aktivoida verkkokaupassa käytettäväksi. 

Maksaako verkkokaupan ulkoasu?

Verkkokaupassa on useita maksuttomia (0 €) valmisteemoja, jotka soveltuvat monenlaisille liiketoimille. Ne voidaan helposti mukauttaa yrityksen brändiin. Valmisteemojen lisäksi yritykselle voidaan suunnitella ja toteuttaa täysin yksilöllinen visuaalinen ilme ja toiminnallisuudet. Ulkoasuprojektien hinta alkaen 500€+alv. 

Mistä löydän myytäviä tuotteita?

Googlesta. Etsi erilaisia valmistajia, maahantuojia, tuotemerkkien edustajia ja dropshipping toimittajia. Kun olet löytänyt sopivat tuotteet, neuvottele hinnasta. Muista neuvotella paras mahdollinen hinta, koska usein marginaali tehdään sisäänostossa.  

Miten aloittaa oma verkkokaupan?

Verkkokaupan aloittaminen on helppoa. Se ei edellytä yhtään aiempaa kokemusta tai teknisiä valmiuksia. Vain aloittaminen riittää. Aloita tästä oman verkkokaupan luominen.

Mikä on paras kotimainen verkkokauppa-alusta?

Yksi suosituimmista kotimaisista verkkokauppapalveluista on Finqu. Lähes tuhat kotimaista kauppiasta tekee jo parempaa myyntiä palvelun avulla. Käytössä markkinoiden parhaat työkalut menestyvän verkkokaupan pyörittämiseen.

Miten saan enemmän tilauksia?

Markkinoimalla ja myymällä siellä missä asiakkaasi ovat. Monikanavaisen Finqu-verkkokaupan avulla tavoitat potentiaalisia asiakkaita kaikista kanavista ja keräät enemmän tilauksia. Ei kannata myydä vain yhdessä paikassa, kun voit myydä kaikkialla.

Miten avata verkkokauppa myymälälle?

Se on helppoa, kun sinulla on Finqu. Yhdistimme verkkokaupan ja myymälän saumattomaksi kokonaisuudeksi. Hallitse tietoa keskitetysti ja myy kaikkialla.  

Miten menestyn?

Aloittamalla. Perusta oma Finqu-verkkokauppa ja aloita kasvattamaan myyntiä kymmenistä euroista - miljooniin euroihin. Suunnittele hyvin ja lähde liikkeelle. Vain aloittamalla voit menestyä.

Lue opas menestyvän verkkokaupan perustamiseen.